Siri blijft hardnekkig data verzamelen

Gemak dient de mens toch?

Siri, als bewaarder van uw telefoongemak, is een handige tool die zich overal en met alles wat u doet bemoeit.
De meest ingrijpende optie is “het leren van jouw gebruik” zoals Apple dat zegt.
Hierbij kijkt Siri naar al uw handelingen in de Apps en “leert” het wat uw keuzes zijn bij het bezoeken van websites, het bekijken van uw mail en o.a. het gebruiken van uw Apps op welke tijd, hoe vaak en ga zo maar door…

Wat kan ik hiertegen doen?

Gelukkig is Siri te temmen van een alles bespionerende bloeddorstige datawaakhond  naar een lief op je schoot zittend schoothondje dat alleen maar blaft als je hem een koekje voorhoudt: de zoektocht naar Apps op je telefoon als je deze intikt. En zo heb ik Siri het liefst.

Privacy is een werkwoord

Helaas is dit een instelling die permanent bewaakt moet worden door het stelselmatig napluizen van al je Apps in de zoekinstellingen van Siri na elke update. Doet u dit niet, dan wordt u onprettig verrast in de vorm van een hele rits Apps die in één keer weer aan bijken te staan voor het volgen door Siri. En daar zou Apple iets mee moeten doen. Nee is nee, toch?

 

Better be safe than sorry

Mijn tip aan u: check voortaan bij elke update of Apple heel geniepig weer een groot aantal Apps heeft toegevoegd aan de datahonger van Siri.
Privacy is nu nog geen recht, maar een strijd tegen de tech fabrikanten die willen bepalen wat je doet, wat waar en wanneer je koopt tegen welke prijzen. Die oude vertrouwde Nokia 6310 begint me steeds meer te trekken.

Linkerfoto:  na een recente update waarbij Siri haar datagraagte weer heeft ingeschakeld. Rechterfoto: zoals ik Siri graag heb.