Privacy (wikipedia) : privésfeer, persoonlijke levenssfeer of eigen ruimte is een afweerrecht dat de persoonlijke levenssfeer beschermt.
Privacy (Van Dale) : de mogelijkheid om in eigen omgeving helemaal zichzelf te zijn: iemands privacy schenden zich ongevraagd met zijn privéleven bemoeien.

Waarom deze blogsite

Toen Windows 95 werd gelanceerd en “snelle” telefoonmodems (waarmee een MP3 bestand downloaden 4 uur duurde) betaalbaar werden, maakte ik mijn eerste verbinding met internet. Met eerst Mozaïek en later Netscape als browser moest je via Whois opzoeken op welk IP-adres een website te vinden was. Nu is dit helemaal anders: elke site die je bezoekt logt je gegevens, gebruikt deze om je digitaal te stalken en verkoopt deze aan andere sites om jou vooral maar niet uit het oog te verliezen. Met deze blog wil ik de aandacht vestigen op deze ongebreidelde en vooral onbeschofte manier van dataverzameling door bedrijven en duidelijk maken dat dit niet oké is.

Iets over mezelf:

Ik ben opgegroeid in de tijd dat er nog losse componenten aan elkaar werden gesoldeerd om iets werkend te krijgen. Ver voordat de eerste personal computer een plekje in de woonkamer kreeg en heel ver voordat we een veelvoud van de toen haalbare rekenkracht zonder na te denken in onze broekzak meedragen. Sindsdien volg ik de ontwikkeling van de techniek, die veel voordelen biedt maar ook grote nadelen kent. Over beide ga ik op deze site bloggen, iets wat ik jaren geleden al had moeten doen, maar nu het me echt te gek wordt, eindelijk oppak.

Waarover ik blog:

Eigenlijk over alles wat met privacy te maken heeft, in de breedste vorm, echter met een voorkeur voor websites, intelligente apparatuur, organisaties die het niet zo nauw nemen met privacy of deze niet goed op de rit hebben (waaronder helaas ook onze overheid) en de gevaren die het met zich meebrengt als je zomaar jouw persoonlijke data deelt.